Манчестър Сити и Фулъм играят при резултат 4:1 в мач от

...
Манчестър Сити и Фулъм играят при резултат 4:1 в мач от
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Манчестър Сити - Фулъм 4:1, гражданите се забавляват

Манчестър Сити и Фулъм играят при резултат 4:1 в мач от четвъртия кръг на Висшата лига. Срещата може да следите директно по  DIEMA SPORT 2 , а на  Gong.bg. ще следим всички забавни моменти от мача.

" Гражданите " са безгрешни от началото на сезона и стартират стремително отбраната на купата си. " Котиджърс " пък идва на " Етихад " след тъждество с Арсенал и в търсене на нова изненада.

Начало на мача

Първите 10 минути минаха много умерено. Противно на упованията Сити остави централните бранители на Фулъм да разиграват топката и не ги пресира високо. Марко Силва пък очевидно е дал инструкции на тима си да е нападателен и оптимално бърз в последната третина.

Лек превез във връзка с владеенето на топката за футболистите на Манчестър Сити. Доброто разположение и тактическа дисциплинираност на Фулъм обаче не разрешава на домакините да разиграват покрай наказателното поле и ситуациите за гол липсват.

В 31-та минута падна първият гол. Ковачич изведе Халанд с пас в кулоар. Нападателят пусна паралелен пас към Алварес и международният първенец прати топката в мрежата.

Само 2 минути и 1 секунда по-късно Фулъм отговори. Подобно на срещата с Арсенал, още веднъж статично състояние оказа помощ на лондончани. Тим Рийм се оказа най-съобразителен в наказателното поле на Едерсон и изравни резултата.

Манчестър Сити поведе след противоречив гол надълбоко в добавенто време. След ъглов удар Аке стреля с глава, Аканджи обаче беше в състояние на засада и прескочи топката. Тя влетя в ъгъла на вратата и имаше съществени искания, че играчът на " жителите " е попречил на Лено да реагира. След инспекция с ВАР, Майкъл Оливър зачете попадението. 

Спокойно начало на втората част. Отново Сити не притиска доста противника си и пробва с постепенни офанзиви да се доближава към Бернд Лено. Лондонският клуб пък опита няколко удара от далечна отдалеченост.

В 58' тази толерантност от домакините още веднъж обърка противниковите бранители. Алварес върна жеста на Холанд и го иведе самичък против вратаря. Головата машина нямаше по какъв начин да сбърка и с по-удобния си ляв крайник се разписа за четвърти път този сезон.

Манчестър Сити подвигна оборотите и стартира да се забавлява. 20 минути преди края на постоянното време Хулиан Алварес беше повален от Иса Диоп в наказателното поле. Ерлинг Холанд се нагърби още веднъж да стреля от бялата точка. След пропуща предходната седмица, в този момент норвежецът беше праволинеен и конвертира обстановката в гол.

LIVE Манчестър Сити - Фулъм 4:1

1:0 Хулиан Алварес 31'

1:1 Тим Рийм 32'

2:1 Нейтън Аке 45'+5'

3:1 Ерлинг Холанд 58'

4:1 Ерлинг Холанд 70'

Стартовите 11 на двата тима:

Манчестър Сити: Едерсон, Кайл Уокър (К), Рубен Диаш, Мануел Аканджи, Нейтън Аке, Родри, Матео Ковачич, Фил Фодън, Хулиан Алварес, Жереми Доку, Ерлинг Холанд

 Старши треньор: Хуанма Лило

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР